♥ ♥ Ini Bukan Blog Artist Korea Tapi ni Blog Cik EyeNA ;D ♫ ♫

Followers

Jumaat, 9 Disember 2011

슈퍼주니어 in the HouSe ^_^

best nye..dapat lagi jumpe 슈퍼주니어...hahaha... i'm addicted so badly now... that night is the most memorable moment in my life... huhu, they are so adoreable...

Jumaat, 11 November 2011

11.11.11



Beberape minit lagi tarikh 11.11.11 move on to 12.11.11... orang kate tarikh nie lawa. nak jadi kan tarikh kawen lah senang tarikh yg boleh dikenang lah tapi saye ade terbace di FB ape sebenarnye berkaitan dengan tarikh nie...tapi Wallahu'alam Allah saje yang tahu:

"Dalam kitab satanic the holy is satan . Yg Mr St Wingston father satan bagi tahu yang 11.11.11 hari kebangkitan anak setan dan dajjal yang akan memerintah dunia dan orang akan memuja-muja pada hari keramat yg bratus tahun Wiliam satan tunggu-tunggukan . Sebenarnya orang tak akan tahu apakah makna tarikh tersebut malah pada hari Jumaat datangnya k...ami untuk menyesat semua agama islam , kristian dan buddha . Dan di mana nanti yahudi dan kami akan gembira kerana kebodohan manusia yang ada agama tapi tidak guna dengan betul . Sesungguhnya father of god satan akan terus menyesat anak-anak adam , St Mary and Crist Jesus . Maka kiamat akan muncul pada hari Jumaat dan tarikh ini bermakna untuk kami . Semperna keturunan kami 6.6.6 9.9.9 dan 11.11.11

 wallahu'alam 


reminder ~>

11.11.11 ~ nothing special except --> Today is FRIDAY ~ Specialnya tarikh 11.11.11 ~ sebab ~~> Jumaat penghulu segala hari dan pada hari jumaat juga:  

1) Allah ciptakan Adam ,
2) Allah turunkan Nabi Adam ke bumi,
3) Allah mematikan Nabi Adam,
4) Pada hari itu juga ada satu saat yang tidak ada seorang hamba pun yang memohon sesuatu, kecuali Allah akan perkenankan permohonannya, selagi ia tidak meminta sesuatu yang haram.
5) Pada hari itu juga akan terjadinya hari kiamat. Tidak ada satu malaikat pun, sekalipun yang amat dekat kedudukannya di sisi Allah, langit, bumi, angin, gunung, juga lautan, melainkan kesemuanya memohon belas kasihan pada hari tersebut.

( Riwayat Hadis Muslim) 

Kenyataan diatas hanya untuk memberi peringatan kepada umat-umatku, hari yang dibangga-banggakan ada kebarangkalian kepada keburukan. Berwaspada hari ini hari JUMAAT!!! Igt pada-Nya. Beribadat pada-Nya sebelum terlambat... ~ credit to owner 


p/s: ape yang penting setiap saat & waktu kite memperbaiki lagi amalan Ibadah kite agar di terime oleh Nya~ amin

Rabu, 9 November 2011

SomeDay

 
I hope this tears will stop running someday
Someday after this darkness clear up
I hope the warm sunshine dries these tears

When I feel that I’m getting tired and exhausted,
I feel like giving up
on all my dreams that I’ve kept hard
Every time I feel that I’m lacking
in many things more than I have
I lost strength in my legs and drop down

I hope this tears will stop running someday
Someday after this darkness clear up
I hope the warm sunshine dries these tears

“it’ll be alright”
I comfort myself by saying that
Each and every day
Though it makes me afraid little by little
I Believe in myself
I tell myself to do so, but I don’t
Now I don’t know how longer I can hold out

I will wait for it to come someday
Although the night is long, the sun comes up
Someday my painful heart will get well

I hope it helps me now.
I hope the God will help me
Overcoming myself however
The more I don’t have enough confidence

I hope this tears will stop running someday (someday)
Someday after this darkness clears up (darkness clears up)
I hope the warm (warm) sunshine dries these tears

But wait it’ll come (someday, someday)
Although the night is long, the sun comes up (sun comes up)
This painful heart of mine
Someday it will get well (Someday it will get well)

Someday..
Someday..

~lyric~

Bercuti di Uia~

Assalamualaikum~
yeay \(^_^)/ seronok cuti mid term aku sem nie, sebab ape? sebab aku bercuti kt Uia...=) sebenarnye cuti mid term sampai 13hb nov nie tapi aku saje nak balek awal ye lah dengan assignment yang melambak nye, after mid break nie aku 2 paper exam lagi so macam mane lah nak bercuti kan? lebih baik kite balek awal je... erm arini baru hari rabu, tinggal lagi 4 hari baru cuti nak habes...huhu esok nak buat ape erk?? macam biase lah kite study n study n study lah...

Sabtu, 22 Oktober 2011

Hactic day~

Assalamualaikum sume, tetibe pulak hari nie rase nak post entry kat blog nie..hihi,so meh nak share cite arini..Pagi-pagi pukul 6.00 aku dah bangun tuk PT(exercise)... biase lah budak busy kan, lagi-lagi la hari sabtu..huhu... PT la aku dengan kawan-kawan.. keluar semue peluh buchuk... actually ade latihan kawad kawalan kehormat, tapi aku ade replacement class Decision science pulak... berjam-jam la aku duk dalam kelas dengar lecture...4 jam kot... naik pening kepala otak aku belajar... decision analysis la forecasting, smoothing,trend projection bagai...ADOI~~~  so morning session latihan kawad kawalan kehormat aku tak pegi... petang aku pegi...sume step aku blur hahaha...ye lah orang sume dah belaja step aku je terkial-kial sengsorang...tapi tak pe...aku nie cepat pick up so senang je nak follow...then bla bla bla~~~ kawad sampai muke rentung...best hahaha... and lastly jom kiter posing jap...

picture cr. to owner kak na edit by eyena ilan

Jumaat, 21 Oktober 2011

f00d foOd Fo0d~~stress rase nak makan byk2 je


























i hAte mYseLf~~~

benci malam nie tak boley tido...kenape entah... aku benci diri sendiri...nape aku rase sume org benci dekat aku nie?? kenape aku fikir macam tuh... IHATEMYSELF!!!

Khamis, 11 Ogos 2011

~~pudding karamel~~~






jom buat puding karamel...nyum~~ nyum~~


p/s: boleh makan time berbuke nanti... sedapnyee ^^ 

Jumaat, 29 Julai 2011

Ramadhan...

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang hampir tibe tak lame lagi....dengan harapan semoge dengan ramadhan kali ini kite sume menjadi Hambe yang lebih baik.... selamat berpuase sume jangan ponteng-ponteng...hihihi..... ^^

cr google image


Sabtu, 30 April 2011

Holiday time \(^_^)/

          25hb hari tu... aku n kwn2 bercuti kat Kuantan, kat rumah aku... best  ^________^.... kitorang plan nak pergi Bukit Gambang Water Park hihi.... so kitorang pun bertolak lah dr KL lebih kurang pukul 5 macam tu lah... tunggu2 bus punye lah lamenye...so sampai kat Pekeliling lambat, terkejar-kejar kot kitorang beli tiket, sebab time tu dah nak dekat pukul 8.30, n kitorang nak amek yg 8.30 punye tiket gak hahaha.... klaka... ni lah aksi2 kami otw to Kuantan ^^

LoL di situ ~_~ Kak In hahaha...



Konon nad nie nak jd dreba hahahah XD

Isnin, 11 April 2011

Aaaaaarrrrggghhhhhh!!!!

Asyik rase nak menjerit je hari nie!!! aarrrgghhh macam mane nak pakar dalam ACCOUNTING ni?? payah nyer... nak study macam mane nie... baru abeh satu bab nie...hari SELASE nie dah nak exam dah nie [berape byk nie dah aina wey huhu]...aaaarrrgggghhhhhhhhhhh!!!! ~___________~... I AM DEATH MEAT uuurrggghhh 

kan best kalu aku boley BAKO je paper ACCOUNTING tuh nti bak kate ucop wilcha huhu


BAKO je ACCOUNTING BAKOOO accountiiiiiiiinnnnnnnnggggg!!! uurrghh

tapi tak boley nti dah dapat result nyesa....l pastu nak buat yang bukan-bukan pulak nti huhuhu


errkkk ~_____~ .... mampoih nti... takper2... be strong Aina... Do the best..

p/s: gmb2 kat atas sume amek from this blog , hahahaha kelakar!!! HAHAHAHAHA T^T

Ahad, 10 April 2011

Bukan Malas tapi tak Rajin...

Aku memang budak yang macam ni... bende nie memang susah gile nak buang dalam diri aku....aku rase sume orang pun akan rase bende yang same macam yang aku rase.... hari-hari aku akan buat bende yang same, kadang-kadang rase bosan... tapi nak buat macam mane, itu lah yang dinamakan kehidupan... pagi2 bangun solat subuh, kengkadang ade jugak terlewat bangun, huhu lepas tuh kalu rajin aku g breakfast kalu tak aku combine je breakfast aku dengan lunch terus tak pun combine 3 terus breakfast+lunch+diner haaahh baru ade penjimatan di situ, biasa lah name pun student kan? so kene lah berjimat cermat untuk kesenangan mase depan... kalu tak nanti dah dekat-dekat habes Semester dahhh!! pokai huhu... sekarang nie aku minggu exam... and just tinggal 1 more paper jew 12/04/2011 nie... lepas tuh aku merdeka... tapi tak de lah merdeka sangat sebab aku bukan nye boleh balek rumah lagi pon, aku ade PGA 17hb sampai 24hb nie..huhu 28hb baru boleh balek rumah... waaaaa T^T.... ermmm hari2 aku macam tuh lah...kalu ade mase siket aku mesti layan drama2 korea yg best, 2 hari lepas kan aku tak de exam aku pun layan lah cite DREAM HIGH


best giler cite nie.... gilerkan aku dalam mase 2 hari jew aku boleh habeskan 16 episode huhu kalu lah time study aku boley khatam kan 1 buku text aku tuh, lagi2 buku accounting ke economics...aku boleh dapat A++ woooww huhu, ermm kalu lah belajar sesenang itu huhu....lagi-lagi ape yang aku buat erk?? hah ade 1 hari tuh aku bantai tido sampai ptg hahaha nie sume sebab penat study and memerah otak time jawab exam, so menjadi kan aku tingtong 1 hari, pengsan sampai ke petang hahaha bangun2 tido jew jadi blurrr~~ tertanye-tanye aku kat mane nie?? zaman biler nie?? hari ni hari ape?? hahahah..kelakar makk!! k lah ape yang penting ketidakrajinan ini memang susah nak kikis dalam hidup aku dan diri aku... sebanarnyer hari ni aku nak start study untuk exam aku 12hb nie...tapi alek2 aku pegi tulis entry kat sini pulak...owkey lah sume doakan aku dapat jawab paper aku tuh nti erk... sebab paper accounting nie susah huhu bagi aku ah adios ^^



p/s: kalu rajin pun sebab aku lapar hahaha...aku akan pergi cari makanan walau macam mane pon ^_____^

Sabtu, 9 April 2011

Bende asing ~_~

Arini bangun-bangun dr tido, mak aku call time tuh baru pukul 7.35pg... hihi shuke-shuke ^^, mak tanye kat aku duet ade lagi tak?? aku pun jwb adelah siket hihihi...malas lah aku nak mintak duet kat mak...(haha padahal aku g mintak kat kakak aku, pastu die gtaw kat mak tuh yang mak col aku tuh... sengal punyer kakak =P)... haha kitorang pun borak punyerlah boraknye... lame jugak lah...huhu pas mak aku letak aku pon sambung tido kroooohhh krooooohhh kroooooohhh sampai pukul 11 HAHAHAHA... best giler ^__________^...then adelah someone nie mesej aku ajak pegi Giant...aku nak reply tapi fon aku wat masalah problem gggrrhhhh!!! bikin wa panas... aku pon call die...tapi tak angkat pulak...haiiisshhh!!! tapi die call balek...ok fine di situ jimat kredit aku hhahahahaha.... ktrong pulak bincang2 pasal nak pegi giant tuh tapi last2 tak jadi pegi... cancel sebab tak tahu nak pegi dengan ape muahaha... pastuh aku kirim tolong belikan makanan...lapar wey huhu...nasi ayam 1... lebih kurang 10 minit kot die pun hantar makanan kat aku... aku dengan rakus terus bukak bungkusan tuh nak melantak hahahaha....so start lah cerite yang sebenar nye... time aku makan dengan berselere nye nie kunyah kunyah kunyah sampai lah dah nak separuh habes nasi tuh...aku ternampak sesuate bende asing...AAARRRRGGGGHHHHH LALAT!!!!! huhu terus aku rase cam nak termuntah kan semue nasi aku makan tadi...patut lah aku rase sedap je nasi tuh arini...huaaaaaaaaa sampai ati ko nak sabotaj aku kan sebab tuh ade LALAT lam nasi aku T^T uuuuu....

lalat niey lah yang berani2 duk lam nasi aku..huhu geli gile aku!!!




p/s: kalu makan lalat sekali sekale okey jugak kan??? [byk lah kau punyer okey!!]

Ahad, 3 April 2011

Why Me? ^^

Its TruE itS eXist....




Hari nie kau telah menggugurkan air mate ku, 
Aku terharu... terharu sangat... dengan sikap kau,
Akan ku doakan kebahagiaan kau dalam setiap doaku 

Ku sujud syukur pade Mu Ya Rabbi,
Kerna kurniaanMu yang tidak ternilai ini ^_^
Terima kasih wahai teman sejati...

Jumaat, 25 Mac 2011

Ok keputusan muktamad!!!

Sekadar gambar hiasan
p/s: no more looking back, just move forward...

Khamis, 24 Mac 2011

Selasa, 22 Mac 2011

Leka Dengan dunia...

Amboi gempaknya tajuk... aku nak tulis pasal mende ape dekat dunia nie  yang tak boley buat kite leka?? ermmm pk pk... o_O pk pk.... pk lagi....huhu entah macam tak de je...aku rase semua benda pun boleh buat kita sume leka kan??? Bagi aku macam-macam boleh buat aku leka...... contoh-contoh nye adalah seperti berikut: hahahaha (sengel jorrr~~~)
 

hah yang nie memang tak dapat lari lah...hari-hari pun nak mengadap...kalau boleh nak mengadap 24JAM huhu
nie lagi satu.... tak leh kalu ternampak pakwe yang Wowww sket huhu ~_~ blushing2 
 Nie lagi satu kelemahan aku...tak boleh tengak bende comey siket trozz nak beli....dah abeh duet beli mende-mende ni huhuhuu....aina aina ~___________~ ish ish ish...





Beli 3 RM5 aje....murah ke mahal tuh??? hihihi

p/s: Kalu nak bagi hadiah comey2 kat saye boleh aje sy terime aje hihi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails